Moskva gryta
6 portioner
Tillagningstid över 2 timmar

1 kg grytbitar av nöt
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 st hela saltgurkor
1 tsk paprika pulver
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
3 msk vetemjöl
1 köttbuljongtärning
vatten
ca 150 g tärnad blåmögelost gärna aura blåmögelost
2 dl smetana
smör till stekning

Till servering
Tärnad saltgurka
blåmögelost
hackad persilja
ris, kokt potatis eller potatismos

Skär eventuellt grytbitarna i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna saltgurkorna. Bryn köttet omgångar tillsammans med smör och ställ åt sidan. Hetta upp en gryta och stek lök, vitlök och saltgurka tills löken mjuknat. Addera paprika pulver, cayennepeppar, salt och peppar i grytan och fräs i ca 1 minut. Lägg köttet i grytan, pudra över vetemjöl och smula över buljongtärningen och hall på vatten så köttet täcks. Låt koka upp och tillsätt sedan blåmögelost och smetana och sänk värmen. Låt grytan sjuda i ca 1,5-2 timmar.

Servera grytan med tärnad saltgurka, blåmögelost, hackad persilja, ris, kokt potatis eller mos.

css.php