Panko- och parmesanpanerad kycklingfilé
Vi älskar panerad kyckling, speciellt frasig sådan. Det bli ju så gott och när Micke tog fram det här receptet kombinerade han ihop två saker som han gillar. Nämligen panko och parmesan! Ett lyckat recept blev det också och detta är ett av våra recept som fick flest besök under 2020. Vi förstår att det blev ett av de mest besökta recepten för den här kycklingen är bara för frasig och god! Har du inte testat så gör det!

Skriv ut

Panko- och parmesanpanerad kycklingfilé

Frasig och god kycklingfilé som paneras med pankoströbröd.
Måltid Huvudrätt, kyckling
Kök kyckling
Keyword frasig kyckling, panerad kyckling, Panko- och parmesanpanerad kycklingfilé, pankopanerad kyckling
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 8 st
Författare Elina & Mickes Mat

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 st ägg
  • 1/2 dl hackad persilja
  • ca 2-3 dl pankoströbröd
  • ca 2 dl finriven parmesanost
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja till stekning

Instruktioner

  • Dela kycklingfiléerna på hälften så man totalt har 8 stycken bitar. 
  • Vispa upp äggen och blanda ner hackad persilja i en djup tallrik.
  • Blanda panko, riven parmesan, salt och peppar på en egen tallrik. Doppa kycklingen i äggblandningen och sedan i pankoblandningen. Se till att hela kycklingbiten är täckt av pankobladningen. 
  • Hetta upp en panna med rikligt med olja och stek kycklingbitarna i ca 3-4 minuter per sida. 
    Servera kycklingen med t.ex. ris, bulgur, pommes eller klyftpotatis.


Gillar du våra recept och det vi gör?
Glöm inte då att följa oss på våra sociala kanaler, om du inte redan gör det!

Nedan ser du våra senaste inlägg på @elinaomickes_mat på Instagram. Utöver bilder delar vi med oss av många receptvideos just på Instagram.

css.php