Panko- och parmesanpanerad kycklingfilé
8 st
Tillagningstid ca 30 minuter
4 st kycklingfiléer
2 ägg
1/2 dl hackad persilja
ca 2-3 dl pankoströbröd
ca 2 dl finriven parmesanost
salt
peppar
rapsolja till stekning
Dela kycklingfiléerna på hälften så man totalt har 8 stycken bitar.
Vispa upp äggen och blanda ner hackad persilja i en djup tallrik.
Blanda panko, riven parmesan, salt och peppar på en egen tallrik.
Doppa kycklingen i äggblandningen och sedan i pankoblandningen. Se till att hela kycklingbiten är täckt av pankobladningen.
Hetta upp en panna med rikligt med olja och stek kycklingbitarna i ca 3-4 minuter per sida.
Servera kycklingen med t.ex. ris, bulgur, pommes eller klyftpotatis.

Vad är det för sås man se i bilden? Senap kanske?
Hej, det är en sås på creme fraiche med lite olika kryddor. Kommer inte exakt ihåg vad vi använde för kryddor då vi inte skrev recept på såsen.
När använder man persiljan? Det står inte på receptet
När man vispat upp äggen för paneringen lägger man i den hacke persiljan och blander med äggen 🙂
Det är en sås på creme fraiche med lite olika kryddor. Kommer inte exakt ihåg vad vi använde för kryddor då vi inte skrev recept på såsen.
Vad är det för sås man ser på tallriken ? Kanske senap?
Tillagade den till middag idag. Supergott! Tack