Panko- och parmesanpanerad kycklingfilé
Vi älskar panerad kyckling, speciellt frasig sådan. Det bli ju så gott och när Micke tog fram det här receptet kombinerade han ihop två saker som han gillar. Nämligen panko och parmesan! Ett lyckat recept blev det också och detta är ett av våra recept som fick flest besök under 2020. Vi förstår att det blev ett av de mest besökta recepten för den här kycklingen är bara för frasig och god! Har du inte testat så gör det!
Panko- och parmesanpanerad kycklingfilé
Ingredients
- 4 st kycklingfiléer
- 2 st ägg
- 1/2 dl hackad persilja
- ca 2-3 dl pankoströbröd
- ca 2 dl finriven parmesanost
- salt
- svartpeppar
- neutral olja till stekning
Instructions
- Dela kycklingfiléerna på hälften så man totalt har 8 stycken bitar.
- Vispa upp äggen och blanda ner hackad persilja i en djup tallrik.
- Blanda panko, riven parmesan, salt och peppar på en egen tallrik. Doppa kycklingen i äggblandningen och sedan i pankoblandningen. Se till att hela kycklingbiten är täckt av pankobladningen.
- Hetta upp en panna med rikligt med olja och stek kycklingbitarna i ca 3-4 minuter per sida. Servera kycklingen med t.ex. ris, bulgur, pommes eller klyftpotatis.
Gillar du våra recept och det vi gör?
Glöm inte då att följa oss på våra sociala kanaler, om du inte redan gör det!
Nedan ser du våra senaste inlägg på @elinaomickes_mat på Instagram. Utöver bilder delar vi med oss av många receptvideos just på Instagram.
Vad är det för sås man se i bilden? Senap kanske?
Hej, det är en sås på creme fraiche med lite olika kryddor. Kommer inte exakt ihåg vad vi använde för kryddor då vi inte skrev recept på såsen.
Hej! Här sitter jag och söker nya sätt att använda panko och vem dyker upp där???
Kul att se dig Elina och att vi inte endast gillade bandy utan även han matlagning som ett stort intresse.
Björn Furulind
Hej!
Kul att du hittat hit till hemsidan. Ja matlagning är mycket kul 😀 /Elina
När använder man persiljan? Det står inte på receptet
När man vispat upp äggen för paneringen lägger man i den hacke persiljan och blander med äggen 🙂
Vill gärna veta såsen också 🙂
Såsen är creme fraiche blandat med olika kryddor: salt, peppar, paprikapulver, lökpulver, cayennepeppar.
Det är en sås på creme fraiche med lite olika kryddor. Kommer inte exakt ihåg vad vi använde för kryddor då vi inte skrev recept på såsen.
Vad är det för sås man ser på tallriken ? Kanske senap?
Tillagade den till middag idag. Supergott! Tack
Jättegott och inte så omständligt , jag serverar det med hemgjord mangoraja vilket vi tycker passar till
Jag kombinerade med recept på Ica. Det skulle egentligen ha fläskkotlett. Men vi äter inte nasse.
Gjorde en dubbelpanering med persilja i mjölet sen ägg och så panko med parmesanost och egenlagrad ost. Salsa på schalottenlök, tomater, grön paprika, lite slanggurka, 1 tsk sambal, limesest och försiktigt med limesaft (jag är ingen limefan) och en skvätt olivolja. Och klyftpotatis.
Mumma.
Tack för inspiration och vägledning.
Låter toppen gott!
Jätte gott!
En fråga kan man frysa in dom om de blir kvar?
Ja det går bra att frysa. Om du har en airfryer värms de upp där efter frysen med fördel 🙂
Jag rekommenderar aioli sås till.
Mycket bra rekommendation 😀