Pannacotta med gelehjärtan
En söt pannacotta på gelehjärtan som möter det syrliga från hallontoppingen. En efterrätt som passar perfekt till alla hjärtans dag.
Denna efterrätt är enkel att förbereda och kan göras dagen innan den ska serveras. Vilket är perfekt för då kan man göra denna i lugn och ro. Sen när det är dags att bjuda på denna så är den redan klar och man behöver inte stressa. Sånna desserter gillar vi.
Tips på andra desserter som passar perfekt för alla hjärtans dag
Pannacotta med gelehjärtan
En söt pannacotta på gelehjärtan som möter det syrliga från hallontoppingen. En efterrätt som passar perfekt till alla hjärtans dag.Av receptet blir det 4 större eller 6 st mindre portioner.
Servings 4 portioner
Ingredients
Panacotta
- 150 g gelehjärtan
- 5 dl vispgrädde
Hallontopping
- 3 dl frysta hallon
- 1 msk strösocker
- en skvätt citronsaft (kan uteslutas)
- 1 st gelatinblad
Garnering
- färska hallon
- gelehjärtan
Instructions
Pannacotta
- Dela gelehjärtan i mindre bitar.
- Värm grädden utan att koka.
- Lägg i gelehjärtan i den varma grädden och låt smälta under omrörning.
- Häll upp i serveringsglas och ställ in i kylen i minst 3 timmar.
Hallontopping
- När 3 timmar gått. Lägg gelatinbladet i blöt, i kallt vatten.
- Lägg de frysta hallon i en kastrull och tillsätt strösocker.
- Koka upp, mosa hallonen och låt puttra ihop. Smaka av. Tycker du att det är för surt, tillsätt mer socker och värm vidare tills sockret smält. Smaka eventuellt av med lite citronsaft. Det ska smaka frisk och sött.
- Sila av hallon med hjälp av en passersil/finmaskig sil för att få bort kärnorna.
- Krama ur gelatinbladet och lägg i hallonsåsen och låt smälta under omrörning.
- Låt hallonsåsen svalna något.
- Ta ut pannacotta ur kylen. Toppa med ett lager av hallonsås.
- Ställ i kylen tills toppingen har stelnat, det tar ca 1 timme.
- Vid servering toppa pannacottan med färska bär och eventuellt gelehjärtan.
Senaste kommentarer