Pannacotta med gelehjärtan
En söt pannacotta på gelehjärtan som möter det syrliga från hallontoppingen. En efterrätt som passar perfekt till alla hjärtans dag.

4 större eller 6 mindre portioner
Tid: ca 20 minuter + 4 h i kylen

Pannacotta
150 g gelehjärtan
5 dl vispgrädde

Hallontopping
3 dl frysta hallon
1 msk strösocker
en skvätt citronsaft (kan uteslutas)
1 gelatinblad

Garnering
färska hallon
gelehjärtan

Värm grädden utan att koka den. Lägg sedan i alla gelehjärtan och låt dem smälta under omrörning. Häll upp i serveringsglas och ställ in i kylen i minst 3 timmar.

När 3 timmar gått. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Lägg de frysta hallon i en kastrull och tillsätt strösockret. Koka upp, mosa hallonen och låt puttra ihop. Smaka av. Tycker du att det är för surt, tillsätt mer socker och värm vidare tills sockret smält. Smaka eventuellt av med lite citronsaft. Det ska smaka frisk och sött. Sila av hallon med hjälp av en passersil för att få bort kärnorna. Krama ur gelatinbladet och lägg i hallonsåsen och låt smälta under omrörning. Låt svalna något.
Toppa sedan pannacottan med ett lager. Ställ i kylen tills toppingen har stelnat minst 1 timme.

Vid servering toppa pannacottan med färska bär och eventuellt gelehjärtan.

css.php