Pastagratäng med salsiccia
En god och lättlagad pastagratäng med salsiccia.

Skriv ut

Pastagratäng med salsiccia

En god och lättlagad pastagratäng.
Måltid Huvudrätt
Kök pasta
Keyword pastagratäng, pastagratäng med salsiccia
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 50 minuter
Total tid 1 timme
Portioner 5 portioner
Författare Elina & Mickes Mat

Ingredienser

  • 350 g salsiccia
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • olja till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 400 g finkrossade tomater
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk worcestershiresås
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 portioner pasta, vi hade mafalda corta pasta
  • ca 1-2 dl vatten från pastakoket
  • 1 näve strimlad basilika
  • 250 g riven mozzarella
  • 2 dl riven parmesan

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skala lök och viltlök och hacka i mindre bitar.
  • Snitta korven och plocka ur färsen. Skär i mindre bitar.
  • Hetta upp en panna med olja. Fräs korven i några minuter. Tillsätt lök och vitlök och fräs i någon minut.
  • Tillsätt tomatpuré och fräs yterliggare en minut.
  • Addera rosmarin, chiliflakes, finkrossade tomater, kalvfond och worcestershiresås. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  • Låt såsen sjuda under tiden pastan kokas till al dente.
  • Blanda såsen med 1-2 dl vatten från pastakoket. Sila av pastan och blanda pastan med såsen.
  • Lägg hälften av gratängen i ugnssäker form. Strö över hälften av mozzarellan och fördela sedan över andra halvan av gratängen. Toppa med parmesan och mozzarella.
  • Ställ i ugnen i ca 20 minuter tills osten har gratinerats och fått fin färg.
  • Servera gärna med en god sallad.
css.php