Pastagratäng med salsiccia
En god och lättlagad pastagratäng med salsiccia.
Pastagratäng med salsiccia
En god och lättlagad pastagratäng.
Portioner 5 portioner
Ingredienser
- 350 g salsiccia
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- olja till stekning
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1 tsk chiliflakes
- 400 g finkrossade tomater
- 1 msk kalvfond
- 1 msk worcestershiresås
- salt
- svartpeppar
- 4 portioner pasta, vi hade mafalda corta pasta
- ca 1-2 dl vatten från pastakoket
- 1 näve strimlad basilika
- 250 g riven mozzarella
- 2 dl riven parmesan
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala lök och viltlök och hacka i mindre bitar.
- Snitta korven och plocka ur färsen. Skär i mindre bitar.
- Hetta upp en panna med olja. Fräs korven i några minuter. Tillsätt lök och vitlök och fräs i någon minut.
- Tillsätt tomatpuré och fräs yterliggare en minut.
- Addera rosmarin, chiliflakes, finkrossade tomater, kalvfond och worcestershiresås. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Låt såsen sjuda under tiden pastan kokas till al dente.
- Blanda såsen med 1-2 dl vatten från pastakoket. Sila av pastan och blanda pastan med såsen.
- Lägg hälften av gratängen i ugnssäker form. Strö över hälften av mozzarellan och fördela sedan över andra halvan av gratängen. Toppa med parmesan och mozzarella.
- Ställ i ugnen i ca 20 minuter tills osten har gratinerats och fått fin färg.
- Servera gärna med en god sallad.
En fantastiskt god gratäng! Hög smak och ingen grädde! Perfekt!
Tack för din kommentar. Kul att höra 🙂