Pizza Bianco med getost och sparris
Idén till den här pizzan fick Elina genom föreläsningar på sin utbildning om mat- och vinkombinationer där ett exempel på en kombination var just en pizza med getost till ett medelfylligt vitt vin: Saint Clair, Sauvigion Blanc. Vinet serveras traditionellt med getost eftersom friskheten som finns i getosten gifter sig bra tillsammans med detta aromatiska och friska vin.

Vårt personliga omdöme om denna kombination är att det var en riktigt bra kombination. Vi kunde tydligt uppleva att den friska getosten lyfter det fruktiga i vinet.
Pizzan passar även perfekt som ett förrättstilltugg eftersom den inte är så mastig utan den är mer frisk i smakerna.

Pizzabotten
Pizzabotten egengjord eller köpt
Länk till recept på pizzadeg

Topping
creme fraiche
torkad oregano
riven lagrad ost
getost
grön sparris
pinjenötter
olivolja

Bre ett lager creme fraiche på pizzan. Strö över torkad oregano och riven lagrad ost. Skär getosten i skivor och skär sparrisen i tunna skivor. Toppa pizzan med getost, sparris och pinjenötter. Grädda pizzan i en pizzaugn i några minuter tills den fått fin färg, eller på en pizzasten. Alternativet på 250 grader i en vanlig ugn i ca 10-13 minuter.
Ringla på olivolja efter gräddningen innan servering.

Kort info om vinet: Saint ClairVicar’s Choice Sauvignon Blanc, 2019.
Nya Zeeland, Marlborough. Alkoholhalt: 12,5%. Pris 99 kr. Artikelnummer: 12000
Passar utmärkt till getost och passar även bra till skaldjur eller som sällskapsvin.

css.php