Prinskorv gryta 
Den här grytan passar perfekt att laga när man har prinskorv över. Är typ som en korvstroganoff men med prinskorv. 

Print

Prinskorv gryta

En god gryta som görs på prinskorv. Perfekt om man har prinskorv över eller när man hittar prinskorv i butik för rabatterat pris efter jul och påsk.
Course Middag
Cuisine laga med jul rester
Keyword enkel korvgryta, julrester recept, överbliven prinskorv, prinskov gryta, recept med prinskorv
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 500 g prinskorv
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 ½ dl grädde (valfri fetthalt)
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • eventuellt hackad persilja (kan uteslutas).

Till servering

  • ris, pasta, kokt potatis eller potatismos

Instructions

  • Skär prinskorv i mindre bitar.
  • Skala och skär löken.
  • Hetta upp en panna med stekfett och färs löken utan att den tar färg. Tillsätt prinskorven och stek tills prinskorven får fin färg.
  • Tillsätt tomatpuré och oregano och stek i någon minut.
  • Tillsätt grädde, creme fraiche och dijonsenap. Rör om, koka upp och smaka av med salt och peppar. Sänk värmen och låt grytan sjuda i några minuter.
  • Precis innan servering strö över hackad persilja.
css.php