Prinskorv gryta
Den här grytan passar perfekt att laga när man har prinskorv över. Är typ som en korvstroganoff men med prinskorv.
Prinskorv gryta
En god gryta som görs på prinskorv. Perfekt om man har prinskorv över eller när man hittar prinskorv i butik för rabatterat pris efter jul och påsk.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 500 g prinskorv
- 1 st gul lök
- 1 tsk torkad oregano
- 1 msk tomatpuré
- 2 ½ dl grädde (valfri fetthalt)
- 2 dl creme fraiche
- 1 msk dijonsenap
- salt
- svartpeppar
- eventuellt hackad persilja (kan uteslutas).
Till servering
- ris, pasta, kokt potatis eller potatismos
Instructions
- Skär prinskorv i mindre bitar.
- Skala och skär löken.
- Hetta upp en panna med stekfett och färs löken utan att den tar färg. Tillsätt prinskorven och stek tills prinskorven får fin färg.
- Tillsätt tomatpuré och oregano och stek i någon minut.
- Tillsätt grädde, creme fraiche och dijonsenap. Rör om, koka upp och smaka av med salt och peppar. Sänk värmen och låt grytan sjuda i några minuter.
- Precis innan servering strö över hackad persilja.
Utmärkt. Gott och snabblagat. Bra när jag letade efter recept på prinskorv som aldrig gick åt i julas.
Jättebra tips och mycket gott
Prinskorvarna som var kvar efter påsken blev omhändertagna på bästa sätt. Mycket gott!
Jättegott!