Ravioli med salsiccia
Det här blev en magisk god ravioli och vi tycker att den här är den godaste raviolin vi lagat hittills.
Den här idén dök upp i mataffären när vi var och handlade. Jag (Elina) frågade Micke om vad ska vi äta imorgon? Micke svarade med salsicciapasta kanske? Jag tänkte ja, det skulle vara gott. Men helst inte en vanlig salsicciapasta och sen kom idén till mig. Varför inte fylla ravioli med en salsiccia fyllning? Så det gjorde vi och det blev magiskt gott!

Print

Ravioli med salsiccia

God ravioli som är fylld med salsiccia.
Course Förrätt, Huvudrätt, pasta
Cuisine Italienskt
Keyword pasta med salciccia, ravioli, ravioli med salciccia, ravioli recept, salcicciapasta
Prep Time 1 hour
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Servings 4 portioner

Ingredients

Pastadeg

  • 225 g tipo-00 mjöl
  • 2 st ägg + 1 äggula
  • ½ tsk salt

Fyllning

  • 300 g färsk salsiccia (200 g till fyllningen och 100 g till topping vid servering)
  • 250 g ricotta
  • salt
  • svartpeppar
  • chiliflakes, efter smak
  • 1 ½ dl riven parmesan

Sås

  • 2 dl grädde
  • ½ msk kalvfond
  • ½ dl pastavatten
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • riven parmesan
  • strimlad basilika

Instructions

Pastadeg

  • Placera mjölet på en bänk och forma en grop i mitten. Lägg 2 st hela ägg och 1 äggula i gropen. Tillsätt saltet.
  • Arbeta sakta in mjölet från insidan av gropen med en gaffel, tills äggen inte rinner längre. Använd sedan båda händerna för att föra resten av mjölet över äggblandningen. Knåda snabbt ihop till en deg. Fortsätt att knåda degen tills den känns mjuk men inte klibbig. Det ska vara en smidig deg.
  • Plasta in degen med plastfolie och ställ den i kylen i ca 30 minuter.

Fyllning

  • Snitta upp salciccian och plocka ur innehållet. Skär i mindre bitar.
  • Hetta upp en panna och stek salciccia tills den är gyllene.
  • Plocka upp salciccian från pannan. Lägg över på hushållspapper så överflödigt fett kan sugas upp.
  • Lägg ricotta i en bunke. Blanda ner 200 g salsiccia.
  • Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
  • Blanda ner riven parmesan. Ställ i kylen.

Ravioli

  • Kavla ut pastadegen med hjälp av en pastamaskin. Börja med att mata in degen i maskinen med grövsta inställningen. Minska sedan avstånden mellan valsarna med ett steg i taget. Kör igenom degen 2 gånger per inställning ner till inställning 9 på pastamaskinen. 
  • Använd en ravioliform för att fylla och forma ravioli om du har en sådan.
    Om du inte har en ravioliform kan du:
    Skär ut ca 5-6 cm stora rundlar med ett runt kakmått. Lägg sedan ungefär 1 tsk fyllning på mitten av varje rundel. Fukta sedan ett finger med vatten och gör en cirkel runt fyllningen. Vik sedan varje rundel dubbel och nyp ihop kanterna med fingrarna. Dra försiktigt ner hörnen så att det blir en halvmåne. Tryck eventuellt hörnen med en gaffel. 
  • Koka raviolin i välsaltat vatten i ca 1-2 minuter.

Sås

  • Tillsätt grädde och kalvfond i en rymlig panna och koka upp.
  • Ta en ½ dl av pastavattnet och häll ner i såsen. Smaka av såsen med salt och peppar.
  • Blanda ner den kokta raviolin i såsen.
  • Servera raviolin med att strö över salsiccia, strimlad basilika och riven parmesan.
css.php