Rödvinsmarinerat kött
Det här inlägget görs i betalt samarbete med @wineworldsweden
Har du provat att marinera kött med rödvin?
Den här entrecoten blev riktigt god att marinera med Le Ville di Antané (2020) (Nr 71663), ett gott kryddigt vin som passar bra i matlagning. Vinet ger både härlig smak och syran i vinet gör köttet extra mört och saftigt. Till detta serverar vi vårens goda primörer som vi rostar i ugnen och en härligt grillad citron som binder ihop det rödvinsmarinerade köttet och primörerna. En perfekt måltid till den härliga grillsäsongen.
Rödvinsmarinerat kött
Det här receptet är framtaget i betalt samarbete med @wineworldsweden. Rödvinsmarinerat kött blir riktigt gott och syran i vinet gör att köttet blir extra mört.
Servings 4 portioner
Ingredients
Rödvinsmarinerad kött
- 600 g entrecote i skivor
- salt
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 dl rödvin, Le Ville di Antané (2020) (Nr 71663)
- 1 msk olivolja
- 1 tsk torkad timjan
- ¼ tsk svartpeppar
Grillad citron
- 1 st citron
- neutral olja
Primörer
- 600 g färskpotatis
- 1 knippe rädisor
- 1 knippe grön sparris
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- torkad timjan
- torkad rosmarin
Övrigt
- salladsmix
- valfri sås
- flingsalt
- svartpeppar
Instructions
Köttet
- Salta entrecoteskivorna.
- Skala och finhacka vitlök.
- I en skål blanda samman vitlök, rödvin, olivolja, timjan och svartpeppar. Lägg köttskivorna i marinaden och låt marineras i kylen i 2 timmar. Ta ut köttet i god tid innan grillning så de hinner gå upp till rumstemperatur.
- Hetta upp grillen och grilla köttet till önskad temperatur (50-54 °C blodig, 55-58 °C medium och 68°C
Citron
- Tvätta och torka av citronen. Dela på citronen och smörj in snittytan med olja. Grilla snittsidan nedåt tills citronen fått fin färg.
Primörer
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skrubba och dela på färskpotatisen. Lägg över på en ugnsplåt. Ringla över olivolja, salt, svartpeppar, timjan och rosmarin. Ställ mitt i ugnen i ca 30 minuter.
- Skär av blasten på rädisorna och skölj av. Dela på rädisorna och lägg över i en skål. Ringla över olivolja och salt och slunga runt. När ca 10 minuter återstår av tillagningstiden för potatisen lägg rädisorna på samma plåt.
- Bryt av eller skär ev. bort den torra nedersta delen av sparrisen. Slunga sparrisen runt i olivolja och salt och när ca 7 minuter återstår av tillagningen lägg sparrisen i ugnen på samma plåt.
- Servera köttet tillsammans med primörer, salladsmix och valfri sås. Pressa citronen över primörerna.
Senaste kommentarer