Saffransbullar med hallon och mandelmassa
Saffran och hallon är en kombination som vi tycker om mycket. Dessa bullar är ljuvligt goda och innehåller just det saffran och hallon men även mandelmassa.
Saffransbullar med hallon och mandelmassa
Ljuvigt goda saffransbullar med hallon och mandelmassa
Servings 24 st
Ingredients
- 25 g jäst
- 5 dl mjölk
- 1 g saffran
- 1 dl strösocker
- 1 1/2 tsk stötta kardemummakärnor alternativ 2 tsk malen kardemumma
- 1/2 tsk salt
- 100 g rumsvarmt smör
- 12 dl vetemjöl
Fyllning
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 200 g mandelmassa
- 125 g färska hallon
Pensling, sockerlag
- 1 dl strösocker
- 1 dl vatten
Topping
- florsocker
Instructions
- Smula jästen i en bunke.
- Värm mjölk och saffran till 37 grader. Häll över jästen och rör om till jästen lösts upp.
- Tillsätt strösocker, kardemumma och salt.
- Tillsätt smöret och häll ner lite av mjölet i taget. Arbeta degen med köksassistent i ca 10 minuter eller ca 20 minuter för hand.
- Täck över degen och låt jästa i 1 timme.
- Under tiden som degen jäser. Blanda samman smör och strösocker i en skål. Riv mandelmassan.
- Kavla ut degen till en stor rektangel. Bre på "sockersmöret" och fördela över mandelmassa och hallon.
- Rulla ihop från långsidan. Skär i bitar (ca 24 st) och lägg över bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Medan bullarna jäser lägg strösocker och vatten i kastrull och värm tills all strösocker löst upp. Ställ åt sidan.
- Ställ en plåt mitt i ugnen och grädda bullarna i ca 12-15 minuter.
- Ta ut bullarna ur ugnen och pensla direkt med sockerlagen och pudra över florsocker.
- Tips! Vill man inte använda sig av sockerlag eller florsocker. Sockerlagen kan bytas ut mot ägg. Pensla bullarna med ägg innan gräddning. Florsocker kan bytas ut mot pärlsocker. Strö över pärlsocker på bullarna innan gräddningen.
Senaste kommentarer