Srirachamarinerade kycklingben
Goda kycklingben som marineras i en marinad med bland annat Sriracha. Kycklingenbenen kan tillagas i ugn, airfryer och på grillen.
Servera förslagsvis med ris, mango, avokado, koriander och en majonnäs smaksätt med lime och koriander.
Srirachamarinerade kycklingben
Goda kycklingben som marineras i en god marinad med smak av Sriracha, soja, vitlök, honung och ostronsås. Kycklingbenen kan tillagas i ugnen, airfryer och på grillen. Servera med valfria tillbehör eller enligt vårt förslag med ris, mango, avokado, koriander och en majonnäs smaksatt med lime och koriander.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 1 kg kycklingben
- ½ dl japansk soja
- ½ dl sriracha
- 2 msk neutral olja
- 4 st finhackade vitlöksklyftor
- 3 msk honung
- 2 msk ostronsås
- 2 msk maizena
- svartpeppar
Lime- och koriandermajonnäs
- 2 dl majonnäs
- 1 st lime
- 1 dl hackad färsk koriander
- salt
Till servering
- kokt jasminris
- tärnad mango
- skivad avokado
- korianderblad
Instruktioner
Kycklingben
- Blanda samman sriracha, soja, olja, vitlök, honung, ostronsås, maizena och svartpeppar i en rymlig skål/bunke.
- Blanda kycklingen med marinaden. Täck över bunken och låt marineras i minst 2 timmar i kylen, men gärna över natten.
- Tillaga kycklingbenen i ugn, i airfryer eller på grillen. Ugn: 175 grader i ca 45 minuter. Airfryer: använd kycklingprogrammet alternativt 175 grader i ca 25 minuter (tänk på att det varierar beroende vilken airfryer man har, anpassa efter din egna). Grillen: Grilla kycklingbenen tills de är helt genomgrillade. kycklingbenen är klara när innertemperaturen intill benet är 82 grader.
- Servera kycklingbenen med valfria tillbehör.
Lime- och koriander majonnäs
- Blanda samman majonnäs, saften från en lime och hackad koriander. Smaka av med salt.
Senaste kommentarer