Svamppasta med burrata
En riktigt god svamppasta som serveras tillsammans med burrata. Den här pastan passar perfekt både till vardag och middagsbjudningen.

Print

Svamppasta med burrata

En pasta som både passar till vardag och som fest.
Course Huvudrätt, pasta
Cuisine pasta
Keyword svamppasta, svamppasta grädde, svamppasta med burrata, svamppasta recept, svamppasta vin, svamppasta vitt vin
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 4 portioner tagliatelle pasta
  • 1 st banan schalottenlök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 500 g kastanjchampinjoner, vanliga går också bra
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 msk mushroom soja, kinesisk soja går också bra
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 skvätt pastavatten från pastakoket
  • 2 dl finriven parmesan
  • 1 kruka hackad färsk persilja
  • 2 st burrata

Instructions

  • Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  • Skala scahlottenlök och vitlök och hacka.
  • Skär svampen i mindre bitar.
  • Hetta upp en panna med olivolja. Lägg i schalottenlök och fräs tills den mjuknat. Lägg i vitlöken och fräs ytterligare någon minut.
  • Lägg i svampen och stek tills den krympt.
  • Tillsätt torkad timjan.
  • Häll på vinet och låt hälften av vinet koka bort.
  • Häll på grädde och tillsätt soja. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda ner en skvätt av pastavattnet och blanda ner den kosta pastan.
  • Blanda ner parmesan och persilja.
  • Servera pastan tillsammans med burrata.
css.php