Grillad lammytterfilé, färskpotatis, morötter och zucchini
4 portioner
Tillagningstid över 60 minuter
Lammytterfilé
ca 800 g lammytterfilé
salt
peppar
3 kvistar rosmarin
olivolja
Potatis
ca 800 g förkokt färskpotatis
olivolja
salt
peppar
1 näve persilja
Morötter
1 knippe nyskördade morötter med blast på
olivolja
salt
peppar
2 tsk citronzest
Zucchini
1 zucchini
olivolja
salt
Lammytterfilé
Torka av filén, grovhacka rosmarinen. Pensla filén med olivolja, salta, peppra och gnid in den hackade rosmarinen. Ställ åt sidan.
Potatis
Ringla över olivolja på potatisen. Tillsätt salt och peppar och blanda runt och ställ åt sidan.
Morötter
Skär bort blasten och skölj av morötterna och torka av. Blanda morötterna med olivolja, salt, peppar och citronzest. Ställ åt sidan.
Zucchini
Hyvla gärna zucchini med hjälp av en mandolin till ca 5 mm tjocka skivor. Lägg skivorna över en skärbräda och strö över salt. Låt zucchinin stå i ca 5 minuter. Torka av vätskan på zucchinin. Pensla sedan bägge sidorna av zucchinin med olivolja. Ställ åt sidan.
Grillning
Tänd grillen. Grilla filén över direkt värme i ca 2 minuter på bägge sidor. Flytta sedan över filén till indirekt värme och låt gå till ca 53-55 grader. Låt filén vila i bakplåtspapper i ca 10 minuter innan den skärs upp.
Grilla potatisen och morötter över direkt värme tills de fått fin färg, det tar ca 10-15 minuter. Slunga sedan potatisen med hackad persilja.
Grilla zucchinin över direkt värme i ca 3-4 minuter per sida eller tills den fått fin färg.
Skär upp filén och servera med potatisen, morötterna och zucchini och samt en god sås t.ex. rödvinsås eller bearnaisesås.
Klicka här för recept på rödvinssås och här för bearnaisesås.
Senaste kommentarer