Korvapuustit
ca 30 bullar
Tid: över 60 minuter
Ugnstemperatur: 225 grader

50 g jäst
5 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk salt
1 msk stötta kardemummakärnor
200 g rumsvarmt smör
ca 900 g vetemjöl (ca 14 dl)

Fyllning
150 g rumsvarmt smör
strösocker
kanel

Pensling
1 ägg

Topping
pärlsocker

Smula jästen i en bunke.
Värm mjölken till 37 grader. Häll över mjölken över jästen och rör om. Rör ner ägg, socker, salt och kardemumma. Skär smöret i mindre bitar och lägg ner i bunken. Rör ner lite mjöl åt gången medan du arbetar degen med hjälp av en köksassistent eller för hand. Arbeta degen i minst 10 minuter. Låt degen jäsa under en bakduk till dubbel storlek.

När degen jäst till dubbel storlek, lägg degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut till ca 60 x 30 cm rektangel. Bre på smöret och strö över socker och kanel. Rulla sedan ihop degen och skär ut i trekanter. Ställ sedan trekanten upp så spetsen pekar uppåt. Tryck ner spetsen ordentligt med fingret. Lägg bullarna på en plåt. Låt sedan bullarna jäsa i 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader.

När bullarna jäst klart pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt bullarna sedan svalna under bakduk.

css.php