Chokladsnittar
Goda chokladsnittar som toppas med pärlsocker. De här chokladsnittarna får härligt krisp och tuggmotstånd. Lätta att baka och får djup smak av choklad som rundas av en härlig sälta. Perfekt fika att bjuda på närsomhelst.
Chokladsnittar
Härliga chokladsnittar med god smak av choklad som rundas av med sälta.
Portioner 30 st
Ingredienser
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 2 sl vetemjöl
- ½ dl kakao
- ½ tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 st ägg
- ½ dl pärlsocker
- eventuellt flingsalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader och över undervärme.
- Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
- Vispa smör, strösocker och sirap till en krämig konsistens med elvisp.
- Sikta ner vetemjöl, kakao, salt, bakpulver och vaniljsocker. Blanda samman tills smeten precis går ihop.
- Dela smeten i två delar. Rulla ut till längder och lägg längderna på plåten. Platta till lite lätt. Säg till att ha bra mellanrum mellan längderna så snittarna inte flyter in i varandra.
- Pensla längderna med ägg. Strö över pärlsocker och eventuellt lite flingsalt.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna någon minut innan du skär ut ut snittarna på snedden, ca 15 bitar per längd.
- Förvara snittarna i en tätsluten burk.
Sugen på baka fler kakor? Klicka in dig på dessa recept nedan:
Chokladsockerkaka
Chocolate chip cookies
Banankaka
Senaste kommentarer