Pasta med skinka, tomat och spenat
Det här blev en ihopslängd pasta med saker vi hittade i frysen och kylen. Det började med att vi hittade en bit rökt skinka i frysen som vi skar upp. Till det valde vi även sista tomaterna och sista spenaten som fanns kvar. Detta fick bli en typ av pastasås som vi gjorde på hälften mjölk och hälften grädde. Slutligen blandades den kokta pastan ner i såsen. Du kan byta ut skinkan mot bacon om man vill det. Sen kan du köra rätten på endast grädde också.
Mat behöver inte vara så komplicerat och sånna här oplanderade rätter eller ihopslängda rätter ska man inte underskatta.
Pasta med skinka, tomat och spenat
Ingredienser
- 4 portioner pasta t.ex. linguine
- 250 g rökt skinka, kan bytas ut mot bacon
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 250 g körsbärstomater eller baby plommontomater
- 1 msk olivolja till stekning
- 1 msk tomatpuré
- torkad oregano
- paprikapulver
- 2 ½ dl mjölk
- 2 ½ dl grädde
- salt
- svartpeppar
- cayennepeppar
- ca 100 g babyspenat
Till servering
- riven parmesan
Instruktioner
- Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
- Skär skinkan i bitar.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Dela på tomaterna.
- Hetta upp en panna med olja. Lägg i löken och stek tills den mjuknat.
- Tillsätt vitlök och tomater. Stek ett par minuter.
- Tillsätt tomatpuré, oregano och paprikapulver. Stek ytterligare ca 1 minut.
- Häll i mjölk och grädde. Koka upp, sänk värmen och smaka av med salt, svartpeppar och paprikapulver. Låt såsen sjuda några minuter.
- När såsen tjocknat något. Blanda ner spenaten och låt sjuda ytterligare några minuter.
- Blanda ner den kokta pastan och servera med parmesan.
Se även våra andra lättlagade rätter som är perfekta till vardags:
Stuvade makroner med falukorv
Krämig kycklingpasta med svamp
Ugnslax med ajvar
Senaste kommentarer