Gochujangmarinerad kycklinglår
Saftiga och goda kycklinglår som marinerad i en marinad med gochujang tillsammans med soja, bitlök, honung, olja och risvinäger. Kycklingen får marinerad i några timmar innan det är dags att grilla. Blir riktigt gott och servera med valfria tillbehör som ris, nudlar, potatis och grönsaker.
Vad är gochujang?
Gochujang är en fermenterad koreansk chilipasta som används flitigt i det koreanska köket. Smaken har en tydlig chilikaraktar av hetta, fruktighet och umami. Används mycket till rätter som Bi Bil Bad och KimChi. Den fungerar också jättebra som ingrediens i en marinad, till olika wokrätter, grytor, såser och dippsåser.
Gochujangmarinerad kycklinglår
Ingredienser
- 750-1000 g kycklinglårfilé utan ben
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk gochujang
- 1 msk neutral olja
- 3 msk japansk soja
- 1 msk risvinäger
- 1 msk flytande honung
Topping valfritt
- sesamfrön
Instruktioner
- Skala och hacka vitlök.
- Lägg vitlök, gochujang, olja, soja, risvinäger och honung i en bunke. Blanda samman.
- Blanda ner kycklingen i marinaden.
- Täck över och ställ i kylen och marinerad minst 4 timmar eller över natten.
- Grilla kycklingen tills den är genomstekt och innertemperaturen är 72 grader. Skulle du använda kycklinglår med ben ska innertemperaturen bli 82 grader intill benet.
- Toppa den grillade kycklingen gärna med sesamfrön.
- Servera med t.ex. ris, nudlar, potatis och grönsaker.
Inspirerad gärna av dessa asiatisk inspirerade recept:
Smidig och enkel tonfiskbowl
Udonnudlar med räkor
Cashew Chicken
Senaste kommentarer