Kyckling med paprikapestosås
En lättlagad kycklingrätt som både passar till vardags men även som helgmat.

4-5 portioner
Tid: ca 40 minuter
Ugnstemperatur 200 grader

600 g kycklinglårfilé
1 röd spetspaprika eller vanlig paprika
1 burk paprikapesto (vi körde på Zetas paprika och chilipesto)
2 dl grädde
1-2 vitlöksklyftor
salt
peppar
riven parmesan, valfri mängd
hackad persilja
olja till stekning

Sätt ugnen på 200 grader.
Salta och peppra kycklingen. Bryn kycklingen i omgångar och lägg över på en ugnssäker form.
Skär paprikan i bitar och strö över kycklingen.
Lägg pesto och grädde i en kastrull. Pressa i vitlöken. Koka upp såsen och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Strö över riven parmesan. Ställ formen i ugnen i ca 20-25 minuter. Ta ut formen ur ugnen och strö över persilja.
Servera kycklingen med ris eller pasta.


css.php