Kyckling med paprikapestosås
En lättlagad kycklingrätt som både passar till vardags men även som helgmat. Även god i matlåda.
Kyckling med paprikapestosås
God kycklinggratäng med mycket smak av paprika.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 600 g kycklinglårfilé
- 1 st röd spetspaprika eller vanlig paprika
- 1 burk valfri papriapesto, vi brukar köra på Zetas paprika och chilipesto.
- 2 dl valfri grädde
- 2 st vitlöksklyftor
- salt
- svartpeppar
- valfri mängd riven parmesan
- hackad persilja, färsk eller fryst
- stekfett till stekning
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Salta och peppra kycklingen. Bryn kycklingen i omgångar i stekfett och lägg över på en ugnssäker form.
- Skär paprikan i bitar och strö över kycklingen.
- Lägg pesto och grädde i en kastrull. Pressa eller hacka vitlöken och rör ner i såsen. Koka upp såsen och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen.
- Strö över riven parmesan.
- Ställ formen i ugnen i ca 20-25 minuter.
- Ta ut formen ur ugnen och strö över persilja. Servera kycklingen med ris eller pasta.
Här kommer några till goda recept på kycklinglår:
Marinierad kycklinglårfilé i ugn
Kycklingcurry med mango chutney
Enkel kycklinggryta med paprika, soltorkade tomater och fetaost
Fajitalasagne
Cashew chicken
Senaste kommentarer