Kyckling med paprikapestosås
En lättlagad kycklingrätt som både passar till vardags men även som helgmat. Även god i matlåda.

Print

Kyckling med paprikapestosås

God kycklinggratäng med mycket smak av paprika.
Course helgmat, Middag, vardagsmat
Cuisine gratäng, kyckling, kycklingrecept
Keyword enkel kycklinggratäng, enkel kycklinggratäng till vardags, kycklinggratäng med paprika, kycklinggratäng med pesto, kycklinggratäng recept
Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 st röd spetspaprika eller vanlig paprika
  • 1 burk valfri papriapesto, vi brukar köra på Zetas paprika och chilipesto.
  • 2 dl valfri grädde
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt
  • svartpeppar
  • valfri mängd riven parmesan
  • hackad persilja, färsk eller fryst
  • stekfett till stekning

Instructions

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Salta och peppra kycklingen. Bryn kycklingen i omgångar i stekfett och lägg över på en ugnssäker form.
  • Skär paprikan i bitar och strö över kycklingen.
  • Lägg pesto och grädde i en kastrull. Pressa eller hacka vitlöken och rör ner i såsen. Koka upp såsen och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. 
  • Strö över riven parmesan.
  • Ställ formen i ugnen i ca 20-25 minuter.
  • Ta ut formen ur ugnen och strö över persilja. Servera kycklingen med ris eller pasta.

Här kommer några till goda recept på kycklinglår:
Marinierad kycklinglårfilé i ugn
Kycklingcurry med mango chutney
Enkel kycklinggryta med paprika, soltorkade tomater och fetaost
Fajitalasagne
Cashew chicken

css.php