Lax med krämigt täcke och soltorkade tomater
En krämig och lättlagad laxrätt som passar till vardags och som helgmat. Passar även bra till matlåda. Med härlig smak av soltorkade tomater som möts upp härlig parmesan tillsammans med en riktigt krämig sås.
Lax med krämigt täcke och soltorkade tomater
Krämig laxrätt som är enkel att laga. Passar till vardag som helg och även i matlåda.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 4 portionsbitar lax
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl valfri grädde
- 1 msk tomatpuré
- 10 bitar soltorkade tomater
- 2 dl riven parmesanost
- salt
- svartpeppar
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg laxbitarna i en ugnssäkerform och strö över salt och peppar.
- landa samman creme fraiche, grädde och tomatpuré i en skål.
- Skär soltorkade tomater i mindre bitar och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
- Bre såsen över laxen och strö över parmesanosten. Ställ in formen i ugnen i ca 25 minuter tills laxen är genomstekt.
- Servera laxen med t.ex. ris eller potatis och en god sallad.
Sugen på fler recept med fisk? Kika in dessa:
Allt på en plåt med lax
Fiskrågsburgare
Panerad torsk med härliga ärtor och en grym kall sås
Kokt torsk med ägg- och persiljesås
Fisksoppa
Laxpasta med dill
Senaste kommentarer